Dr. Bülent Yaşar, “Merkezi sinir sistemi tümörleri, inme, Parkinson, kafa travması, menenjit, göğüs boşluğunu tutan kanserler, büyümüş lenf bezleri; koroner yetersizlik, yemek borusu tümörleri ve reflü geçmeyen hıçkırığın olası nedenleri arasında sayılabilir” dedi. Gastroenteroloji Bölümünden Doç.Jul 8, 2020

Hıçkırık geçmiyorsa ne yapmalıyım?

Doğal Hıçkırık Tedavileri

  1. Buzlu su için.
  2. Yüzünüzü soğuk su ile yıkayın.
  3. Limon gibi keskin kokulu bir maddeyi koklayın.
  4. Hızlı nefes alıp verin.
  5. Hıçkırığı geçirmek için kağıt bir torbanın içine nefes alıp vermek ya da 20 – 30 saniye nefes tutmak etkili olabilir.

Aug 12, 2020

Uzun süreli hıçkırık neden olur?

Çoğunlukla istemsiz hava yutulmasından, aşırı yemekten, gazlı içeceklerden, aşırı alkol tüketiminden ve gastrointestinal, yani mide bağırsak sisteminde ani ısı değişiminden kaynaklanır. Hıçkırık nedenleri çoğunlukla psikolojik kaynaklıdır. Ani duygu değişimleri, heyecan, korku ve stres hıçkırığı tetikleyebilir.

Hıçkırık tehlikeli mi?

Hıçkırık her ne kadar çeşitli hastalıklarla ilgili olsa da çoğunlukla ciddi değildir ve kısmen de olsa yeme, konuşma ve uyku bozukluğuna neden olur.

Inatçı hıçkırık neden olur?

Genellikle birkaç dakika içinde sonlanmasına rağmen bazen 48 saatten uzun sürer ki inatçı hıçkırık adını alır. Hızlı ve fazla yeme, alkol, baharat ve soda tüketimi, çok soğuk ve sıcak yeme, hava yutma (sakız çiğneme sonucu), stres gibi faktörler kısa süreli hıçkırıkların en sık rastlanılan nedenleridir."

Mide küçülürken hıçkırık olur mu?

Ani kasılmalarla ortaya çıkan hıçkırıklar da mide küçülmesinin önemli belirtileri arasındadır.

Hıçkırık için hangi doktora gitmek gerekir?

Hıçkırık için hangi doktora gidilir sorusuyla karşılaşıyorsanız ya bizzat sizde hıçkırık problemi yaşıyorsanız gitmeniz gereken bölüm ve doktorlar; Kardiyoloji, Dahiliye, Gastroenteroloji olarak sıralanabilir.

Reflüde hıçkırık olur mu?

· Hıçkırığın bir belirti olarak görüldüğü en yaygın sağlık sorunu gastroözofageal reflü (mide reflüsü) hastalığıdır. Bu hastalıkta mideden yemek borusuna kaçan mide asidi, tahrişe ve hasara neden olarak hıçkırığa sıklıkla yol açar.